maanantai 14. marraskuuta 2016

If I can't wear my cowboy boots I ain't going

Koti kertoo asujastaan. Sininen talo kertoo tarinaa perheestä, joka asettui vuosien jälkeen takaisin Suomeen – täällä asuu FinnTexanit! Joulukoristeita ei aivan vielä voi kaivaa varastosta esiin, mutta onneksi koti sonnustautuu arkenakin mukaviin muistoihin.

Sinisen talon tupareissa 2014

Bootseja meillä löytyy lähes joka koossa. Pienimmät bootsit ostettiin pojille jo silloin, kun nuorimmainen vasta opetteli kävelemään. Stetsoneita löytyy arkeen ja juhlaan, kesään ja talveen. Teksasin vuosina tuli selväksi, että jokainen käynti Cavender's Bootshopissa johti aina vähintään yhteen lisäpariin bootseissa ja muutamaan hattuun.Ensimmäisiä bootseja koossa 22


Teksasin kulttuuri, kantri ja Etelä-osavaltioiden konservatiivinen, mutta lämmin elämänasenne elää vahvana perheessämme siinä, missä suomalainen sisu ja joskus jurouskin. Sekoitus on omalaatuisella tavalla kodikas ja kulttuureissa on myös paljon yhteistä: perhekeskeisyys, luonnonläheisyys ja arvot. 
Toki kumpaankin kulttuuriin mahtuu loputon määrä erilaisia ihmisiä ja perheitä. Me otimme kummastakin kulttuurista ne meille sopivimmat piirteet. Koti on paikka, jossa saa olla oma itsensä. Koti saa näyttää asujiltaan: sen seinille kootaan muistot ja toiveet – oma historia.
Muutamaa tuttavaa on alla oleva Teksasin "ovikyltti" kummastuttanut. Joku on pyöritellyt silmiään, joku on naurahtanut. Meille se on humoristisempi puoli teksasilaisten kulttuuria: aseet, Deep South -patriotismi ja varautuneisuuskin ovat kulttuurille ominaisia piirteitä. Aina se ei paikallisille ole huumoria, mutta meille FinnTexaneille se suotakoon sellaisena.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti