keskiviikko 9. marraskuuta 2016

But first, coffee...

Opin – tai opettelin – juomaan kahvia rippikouluikäisenä partiokurssilla. Yöllä väsyneenä kuuma kahvi ei ensikertalaiselle maistunut. Oli pakko lisätä joukkoon maitoa ja sokeria. Nykyään juon kahvini mustana ja mieluiten tummana paahtona.
Muutama viikko sitten kävin oululaisen Suomico Coffee -yrityksen kahvipruuvissa. Maistelimme aamupäivän aikana useita eri kahvilaatuja erilaisin paahtoastein. Omaksi suosikikseni nousi afrikkalainen arabica, red bourbon kahvipapu.


Kahvi-hifistely nousi ihan uudelle tasolle. Suunnittelen uuden kahvinkeittimen hankintaa, tilaan papuja Euroopasta ja nuuhkin kahveja kuin viinejä.  Todelliset asiantuntijat ja  maistelijat "paahtoastetta, jauhatusastetta, kahvin tilavuutta, kosteutta ja pakettiin jäävän hapen määrää".  Itse keskityn ensin paahtoasteeseen ja omaan makukokemukseen.


Kahvi on yksi maailman merkittävimmistä hyödykkeistä, ja sen on laskettu tuovan toimeentulon yli 100 miljoonalle ihmiselle. Minulle se tuo hifistelyn iloa ja aamuihin rutiinia. Toki kofeiinin vaikutus näkyy viimeistään iltapäivällä, jos kahvikuppi jää aamulla juomatta. Hyvääkin kofeiinissa toki on: käyttömäärästä riippuen, kofeiini voi auttaa parantamaan mentaalista suorituskykyä, erityisesti valppautta, tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä. Parasta kahvin nauttiminen on kuitenkin kiireettöminä aamuina, kun hetken voi jakaa toisen ihmisen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti