sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Happy Halloween!

Halloween – villi, ihana, värikylläinen juhla! Kaupallisuudestakin Suomessa moitittu Yhdysvalloista rantautunut juhla on paluumuuttajan mieleen. En ole koskaan pitänyt verisistä nakkisormista tai aivokakuista, mutta kurpitsat ja koristeet tuovat aurinkoista valoa Suomen syksyyn. Ehkäpä juhla on itselleni erityisen tärkeä, sillä kaukokaipuu ulkomaille on voimakkaimmillaan aina näin loka-marraskuussa.


Olen Facebookin "On this day" -työkalun suurkuluttaja. Vuosien takaiset muistot some-virrassani hymyilyttävät joka päivä. Tänään sain ihastella neljän vuoden takaisia kuvia Dallas Arboretumista ja pumpkin patcheilta. Aurinkoinen syyssää, nauravat lapset ja hellyyttävät naamiaisasut toivat aamukahvin lomassa hymyn huulille. Ei ole enää meidän perheessä Sesame Street -faneja!


Sinisen Suomi-kodin pihalle ei tänä vuonna venytelty hämähäkinseittejä ja luurankoja. Koti pukeutuu hyvin vähäeleisesti muutamaan kurpitsaan, mutta niiden herättämät muistot tuovat terassille lämmintä Texas-henkeä. Kynttilöitä on taas hamstrattu kaapit täyteen, jotta syksyn pimeydestä selvitään! Etelä-osavaltioiden jenkki sisälläni hytisee jo talven tuloa, sisukas suomalainen taas kaipaa kirpeitä pakkaskelejä ja höyryävää hengitystä tunturissa. Onneksi lokakuu – ei kenenkään suosikki – loppuu pian!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti