lauantai 21. tammikuuta 2017

Menkää metsään

Suomen partiolaiset juhlivat 100-vuotiasta Suomea tänä vuonna teemalla "Mennään metsään". Sopii hyvin meidänkin viikonloppuihin!

Viikonlopun parhaat fiilikset löytyy metsästä. Tällä kertaa perheen nuorimmainen oli leffassa, joten päästiin laavulle vain "isojen" kesken. Matkalla muisteltiin vanhimmaisen ekoja metsäretkiä ja sitä, miten vaippoja vaihdettiin kannon päällä. Olihan se välillä aikamoista säätämistä, mutta kyllä vauva ja taapero menee metsässä siinä, missä isompikin lapsi. Mukavia muistoja oli jäänyt teinille – äidin sydäntä lämmitti.Kahvi ja metsän rauha ovat kumpikin tulleet tarpeeseen tämän vuoden alussa. Unet pyörivät miten sattuu ja ilman rytmiä, mutta ainakin aamupäivän ajan kahvi rytmittää arkea sopivasti ja saa liikkeelle. Ja hei, onhan se nyt vaan ihan sairaan hyvää! Metsäkahvi on kuitenkin se paras kahvi, oli ajankohta tai päivä mikä tahansa. Uskollinen kuksa kulkee mukana retkirepussa.


Tänään retkeiltiin tutulla lähilaavulla Kalimeella. Metsästysseuran laavulle vie lyhyt luontopolku, jonka kyltit taidetaan jo osata ulkoa: on riekkoja ja peurojen ruokintapaikkoja. Laavu on kuitenkin lähes aina tyhjillään, joten siellä on mukavan rauhallista retkeillä. Sääli sinänsä, sillä retkipaikkana tämä on aivan mahtava –  ja vain lyhyen matkan päässä Herukasta tai Kalimenkylältä. 


 Voin suositella monia hyviä retkipaikkoja Oulun lähellä. Käy alkuun tsekkaamassa ainakin:

Sopii lapsille ja aikuisille päiväretkipaikoiksi ja yöpymiseenkin. Menkää metsään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti